Studentperspektivet

Studentperspektivet

Førstkommende fredag har vi invitert en håndfull studenter til å fortelle oss hva de drømmer om i en digital læringskontekst. Hvis de fikk hive de systemene vi har idag på båten og bygget noe fra grunnen av – hvordan ville det se ut? Jeg gleder meg veldig, og håper at det kan komme opp noe spennende. Men samtidig så er det andre som er uenige i meg i dette, og som mener at vi vet da allerede hva studentene mener, og at det ikke vil komme opp noe nytt. Hva tror du?

Den andre kritiske røsten er den som sier at når man spør en stor mengde studenter om hva de ønsker, så vil de i stor grad svare mer av det de allerede kjenner til, at det er vanskelig å se for seg noe man ikke har erfaring med. Det var ingen studenter som ville ha podcast da DML på UiO for noen år tilbake spurte studenter hva de ønsket seg. Helt til spørsmålet ble snudd og de ble spurt om de ville ha lydopptak av forelesningen tilgjengelig i ettertid, da svarte et stort flertall ja. Vi ser det samme i pilotene. I Stavanger var det mange studenter som steilet da de fikk vite at de ikke fikk forelesning, men etter et halvt år med flipped er de nå like frustrerte over å gå tilbake til forelesningen.

Så det er flere grunner til å være mindre optimistisk til resultatet av møtet med studentene på fredag. Men jeg er optimist for det. Jeg er hverken helt sikker på at jeg vet alt om hva studentene drømmer om, eller om det nødvendigvis er sånn at ingen kan tenke utenfor boksen. Jeg tror det ligger noen smarte og visjonære tanker der som jeg gleder meg masse til å høre mer om! “LearningLab inviterer” studenter fredag 4.april kl.12-13!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Studentperspektiv? | BI LearningLab

Leave a Reply