Smarte verktøy: Julegavelister og -ønsker

Smarte verktøy: Julegavelister og -ønsker

Jeg har tidligere skrevet om noen av mine favorittverktøy, hvor delicious er et av dem. Delicious er også er godt verktøy i førjulstider, både for å lage egen ønskeliste til jul, og for å ta vare på andres julegaveønsker. Med delicious blir både ønskelista og handlelista liggende på nett, noe som jeg syns er praktisk når jeg glemmer igjen papirlista på kjøkkenbordet når jeg må løpe til trikken.

For å komme igang må du opprette en konto på delicious.com. For å starte å samle lenker så syns jeg det er enklest å legge til et valg i nettleseren som heter “Add to Delicious”. Da trenger jeg bare klikke der når jeg ønsker å lagre en nettside. Enkelt og greit! 

For å holde styr på lenkene dine så opererer delicious med tags. Når jeg lagrer egne julegaveønsker så tagger jeg de med “julegaveønsker”. Disse lar jeg være public, det vil si at de er åpne for alle. Det gjør at alle som vil kjøpe julegave til meg kan gå inn på delicious.com/ingercarin/julegaveønsker, når som helst og hvor som helst, og se hva jeg ønsker meg til jul. Når jeg lagrer ideer jeg har for hva jeg skal kjøpe til andre, så tagger jeg det med “julegaveideer”. På disse huker jeg av for “Make this link private”. Det gjør at det bare er jeg som kan se den lagrede lenka, og jeg kan heller ikke dele den med noen. For hver lenke jeg lagrer har jeg også muligheten for å legge på en beskrivelse. Så hvis jeg ønsker meg sokker til jul, så legger jeg størrelsen i beskrivelsesfeltet. Når jeg lagrer en julegaveide, så bruker jeg beskrivelsesfeltet til å skrive hvem jeg har tenkt til å kjøpe julegaven til. I butikken slår jeg bare opp på mobilen, delicious.com/ingercarin/julegaveideer, og ser hva det var jeg hadde tenkt til å kjøpe.

Og hvis du har lyst til å bruke delicious til annet enn julegaver også, så må du gjerne gjøre det. Du får to store fordeler, tilgang til bokmerkene dine hvor som helst og når som helst, og mulighet for å skille mellom hvilke bokmerker du vil dele og hvilke som skal være tilgjengelige bare for deg.

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Leave a Reply