Nyttige små verktøy

Nyttige små verktøy

Noen av de digitale verktøyene vi bruker i arbeidshverdagen har glidd såpass inn at vi ikke engang legger merke til at vi bruker den. Det som en gang hadde en terskel, og som var nytt og ukjent, er blitt uunnværlige verktøy. Jeg har noen sånne, og vil gjerne at du som leser dette, deler dine i kommentarfeltet.

Akkurat nå er kanskje det verktøyet jeg er mest glad i, Sticky Notes. Sticky Notes kommer med Windows 7 til PC, og lar deg lage gule, digitale lapper på PC-skjermen. Jeg bruker det til å lage lister over oppgaver jeg skal gjøre, gjerne sortert på det jeg skal gjøre idag og er en konkret oppgave, og det som er oppgaver som krever mer oppfølging over tid. Det gir meg et raskt overblikk, og det er enkelt å slette oppgaver etterhvert som de er gjort. Ikke trenger jeg lete etter et word-dokument eller lignende i Mine dokumenter heller.

Et annet verktøy som jeg ikke kan klare meg uten er Etherpad. Jeg bruker noen ganger den fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, og noen ganger den fra NDLA, det spiller ingen rolle. Etherpad er den aller enkleste måten å skrive sammen med andre på, og krever ikke annet enn prøve-og-feile-metoden for å lære seg. Etherpad gir deg 3 funksjoner, dere kan skrive sammen, chatte om det dere skriver og eksportere det hele til pdf etterpå hvis det er ønskelig.

Det siste verktøyet jeg er glad i er delicious. Delicious er en nettjeneste for å ta vare på bokmerker, og gjør at jeg har tilgang til alle bokmerkene mine uansett hvor jeg er eller om jeg bytter jobb. Det gjør det også utrolig enkelt å dele bokmerker med andre. Skal jeg holde et kurs, så samler jeg alle bokmerkene under en kategori, og deler denne med kursdeltakerne i etterkant. Hvis det er bokmerker jeg ikke har lyst til å dele, så merker jeg dem bare som private.

Felles for mine favoritter er at de alle har begrensa med funksjonalitet. Og jeg tenker at nettopp det er suksessfaktoren til et lite, uunnværlig verktøy, det gjør akkurat det du trenger og ikke noe mer. Hva er dine favoritter? Del gjerne i kommentarfeltet!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There is 1 comment for this article