IBC 2011

11. – 13. september 2011 var Lars, Milosz og Vegard fra BI LearningLab i Amsterdam på  IBC som er Europas største TV- og  filmmesse. På messen var det et bredt spekter av produsenter som lagde utstyr til alt fra iPhone til kringkastere som NRK og BBC. Et stort spend med andre ord.

Bildemixer
Hovedgrunnen til å dra på messen var å teste ut forskjellige bildemixere som vi kan benytte i vårt studio (A3) og som vi enkelt kan ta med rundt i auditoriene ved behov. På forhånd hadde vi to navn på blokken; Broadcast Pix og NewTek. Det dukket opp flere alternativer på messen. Det var ca. 5-8 andre som også var aktuelle. Det mest spennende produktet vi oppdaget under messen var fra Blackmagic, som nå også har kastet seg inn i dette markedet. Deres løsning har litt mindre funksjoner og er dermed også billigere, allikevel ser det ut til at den vil dekke vårt behov.

Milosz hos Broadcast Pix

Ryerson University
Det canadiske universitetet Ryerson hadde en spennende stand hvor de fortalte om to av prosjektene de hadde fokus på innenfor video. Det ene er en ”konferanseløsning” hvor man kan koble flere kamera sammen (ikke ulikt ”Google+ hangouts”),  hvorav en av deltakerne er “ordstyrer”. På den måten kan studenter se på en diskusjon selv om debatantene er forskjellige steder i verden. Det andre prosjektet gikk på fjernstyring av skjermer med 3D-grafikk. Dette kan ikke gjøres med vanlig programvare for fjernstyring i dag.

Annet vi så på
Vi så også om vi kunne komme over annet interessant som kunne være nyttig i undervisningen. En teleprompter for iPad var interessant, og det har vi bestilt til vårt studio.
Også nye LED-lys er bestilt (og kommet!). I tillegg så vi flere fordeler med grønn bakgrunn (greenscreen) for å kunne legge et bilde bak en person som snakker (à la værmeldingen) istedenfor den løsningen vi har i dag med et grønt lys. Så det er også på planblokka.

 

 

Her en kort video fra vår tur:

Andre nyheter
Messen for øvrig inneholdt mange spennende nyheter for de som er interessert i denne type saker og ting. Fotografen Phillip Bloom har oppsummert dette i en film som interesserte kan se:

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article

Leave a Reply