Heftig og begeistret

Heftig og begeistret

Kursansvarlig i Strategi, STR 3605, Erik Wilberg har dette semesteret kastet seg  ut i nye undervisningsformer.

– Det er bare tull å stå der å gulpe opp det som står i boka. Vi ber dem heller om å ringe mora si og spørre om hun kjenner bedriftens visjon, eller å lete opp misjoner og visjoner på nettet og kritisere dem sønder og sammen.

Erik tar i bruk spekteret av produkter vi i LearningLab har trukket frem. Todaysmeet, Padlet, Facebook og Kahoot.

– Kahoot er virkelig en boost så det holder. Du skal bare høre stemningen i Finn Øien når svarene tikker inn og det sukket som stiger til taket når man avslører svarene (og har svart feil)… Dette MÅ bli obligatorisk for alle forelesere. Se bare på denne statistikken fra en av Kahootene fra i går. Det er slik over hele fjæla:

Erik Wilberg resultater

Antall studenter som har svart: 133

Utrdag fra fagets TodaysMeet

Utrdag fra fagets TodaysMeet

Padlet har han brukt for å få studentene til å diskutere i forelesningene. Det er som kjent ikke så lett å få til når det er så mange samlet på en gang. Et tips han har i den anledning er å be studentene om å skrive med fullt navn så man slipper unna alle slibrigheter og kjønnshormoner. Facebook bruker han til en uformell kanal for formidlingen, i tillegg til at han også kan drive veiledning via plattformen!

– Viktig å bruke humor og vise ekte engasjement for faget, sier Erik. – Vær personlig og tydelig! Her en selfie han tok som skapte latter:

erik selfie

Han ønsker spesielt å takke Paulina Junni og Anna Swärd fra Institutt for strategi og logistikk for deres bidrag i planleggingen.

– Vi har nå et team og vi bygger hverandre opp ut fra våre egne egenskaper.  Og vi er seriøse så det holder selv om det kanskje ikke ser slik ut på selfien.

Kurset har 2300 studenter totalt. Hittil er det de 1240 studentene i Oslo som har fått opplevd Eriks nye undervisning, men på mandag vender han nesen mot Bergen og skal innta vestlandes hovedstad med sin “Kahootbazooka” :=)

Og funker undervisningen? De første kommentarene på Facebook kunne ikke vært bedre!

Facebook

– Jeg har nå stått i manesjen i mange år – men jeg har aldri opplevd makan til begeistring blant studentene. Etter en uke med 14 timers dag og hundrevis av timer i planlegging og tenkning er det bare så innmari deilig og motiverende at det funker i praksis!

 

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

ICT-advicer, BI Norwegian Business School, LearningLab

Leave a Reply