Forskning direktesendt fra BI til din TV

I samarbeid med TV2 har LearningLab fått laget en teknisk installasjon, som inneholder IP kamera, nettverk, lys og mikrofon til lyd. Denne brukes nå av TV2 Nyhetskanalen til direktesendte intervjuer av BIs faglige. Samtidig har vi tenkt at denne kan brukes i andre sammenhenger, som for eksempel når vi selv intervjuer faglige, eller hvis noen ønsker å produsere video enkelt og effektivt.

Først ute av de faglige var Peder Inge Furseth, som ble invitert til en samtale med TV2 Nyhetskanalen om julehandling på Internett. Resultatet i råformat kan du se i videoen under (uten grafikk).

Vi finner det veldig interessant at TV2 har valgt å bruke såpass tilgjengelig teknologi for å effektivisere produksjonen og ikke minst gjøre det billigere gjennom selvbetjente løsninger.

Dette er i tråd med hvordan LearningLab i disse dager lanserer våre egne konsepter som handler om å tilgjengeliggjøre teknologier gjennom enkle og selvbetjente løsninger. Senere denne måneden lanseres en ny versjon av vår MediaBank (mediaserver), en egen portal for undervisningsvideo på BI, en App til iPhone for opplasting av video og en løsning for enkle opptak av video i klasserom.

Vi vil presentere hver av disse løsningene i egne innlegg etter hvert som de blir lansert, så følg med videre 🙂

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 3 comments for this article
 1. Ravenvalley at 18:19

  Hadde vært kanonbra hvis vi kan få forelesningene på nettet! Da kan vi få det beste fra forelesere i Oslo – på tross av at vi kanskje studerer i Stavanger. Et kjempeskritt i riktig retning å tilgjengeliggjøre forelesningene. Så slipper vi å gå på skolen de dagene det ikke passer. Pluss at vi kan få se viktige tema om igjen og om igjen og om igjen… Helt til vi forstår det (?)

  • Kristin Svendsen at 16:05

   Hei.
   Dette kameraet er kun kobla opp mot TV2 Nyhetskanalen for forskningformidling. Men vi holder for tiden på med et videoprosjekt som vil utvide muligheter for undervisningsvideoer på nett. Det vil komme et blogginnlegg om dette om noen få dager.

  • Kristin Svendsen at 16:08

   Hei.Dette kameraet er kun kobla opp mot TV2 Nyhetskanalen for forskningformidling. Men vi holder for tiden på med et videoprosjekt som vil utvide muligheter for undervisningsvideoer på nett. Det vil komme et blogginnlegg om dette om noen få dager.

Leave a Reply