Flipped classroom gir bedre karakterer til studentene og Utviklingsprisen til foreleseren!

Flipped classroom gir bedre karakterer til studentene og Utviklingsprisen til foreleseren!

BIs pioner på flipped classroom, Njål Foldnes, vant denne uka BIs egen utviklingspris. Det var flere gode nominerte kandidater, men ingen var overrasket over at det til slutt var Foldnes som stakk av med prisen. Det Foldnes har gjort er banebrytende både på BI og utenfor. Såvidt oss bekjent (og protester gjerne i kommentarfeltet – med kilde!) er Foldnes den eneste som har gjennomført et ekte eksperiment for å måle effekt på karakter av denne undervisningsformen. Resultatene fra dette eksperimentet skal publiseres i et internasjonalt tidsskrift, og viser at det er flere som får A og det er færre som stryker med flipped classroom.

utvpris

Foldnes har prøvd ut ulike former for flipped og det viser seg at hvilke aktiviteter man legger opp til i timen er viktigere enn videoen – det vil si at foreleseren blir minst like viktig som før med en flipped modell. Foldnes underviser i matematikk og statistikk på førsteåret bachelor ved BI Stavanger og vil fortsette å bruke flipped. Men kan man også flippe andre typer fag? Ved NC State University jobber de med flipped i store klasser i det klassiske auditoriet i et introduksjonskurs i psykologi

De jobber også med følgeforskning på sin metode, som du kan finne mer om her.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There are 2 comments for this article
  1. Lasse F at 13:20

    Vi synes dette er kjempebra og veldig interessant. Office teamet i Microsoft har laget et genialt tilegg til Powerpoint 2013, kalt “Office Mix”, som gjør det veldig enkelt å komme i gang med “omvendt undervisning” – Kanskje noen hos BI Learning lab kan teste og leke litt med dette? Det har fått en svært bra mottagelse så langt- Her kan du lese mer om, og laste ned “Office Mix”; (anbefales)

    https://mix.office.com/

  2. Pingback: Digitale verktøy = økt læring? | BI LearningLab | BI LearningLab

Leave a Reply