Digital oppslagstavle – uten pålogging!

Digital oppslagstavle – uten pålogging!

Padlet fungerer som en digital oppslagstavle.  Denne vil fungere fint for å drive brainstorming eller annen diskusjon med en klasse eller i et auditorium. På Padlet kan en poste et ubegrenset antall digitale notater, som hver kan inneholde inntil 160 tegn.  Under teksten kan en lime inn en lenke. Ved å legge inn en lenke til for eksempel ett bilde vil bildet vises på Padlet.  Ved å lenke til lydfiler eller video vil en medieavspiller bli satt inn. Dette gjør at Padlet også er et multimedieverktøy.

Når en oppretter en padlet får en en egen URL som kan deles, og alle med adressen kan dele på padleten.  Det trengs ingen registrering eller pålogging.

Så – hvordan gjør man det?

padlet_innstillinger

Fra hovedsiden trykker du på “Build a Wall”.   Hvis du velger å ikke logge inn og lagre på en konto, vil du ikke kunne gjøre endringer på “veggen” din etter 24 timer.  Registrering på nettstedet gjør at du kan lagre veggen din, sette opp “notifications” og bruke modereringsverktøyene.

Du kan lage veggen med ett enkelt klikk, men det er en rekke muligheter du kan ønske å benytte deg av for å designe siden etter ditt ønske. Du kan også velge om du vil gjøre veggen privat eller offentlig og hvem som skal kunne poste på den, og om du vil moderere postene før de publiseres. Når du gir navn til Padleten blir det adressen som studentene får for å få tilgang til denne.  Det er lurt å gå inn og endre dette navnet til et navn som er enkelt å huske.

 padlet_url

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Heftig og begeistret | BI LearningLab | BI LearningLab

Leave a Reply