Den nakne læreren

Den nakne læreren

Hvem er du? Er du foreleseren som gleder deg til du skal i manesjen, som digger og legge opp til gode argumentasjonsrekker som akkurat konkluderes på 2 eller 3 ganger 45 minutter? Eller skulle du ønske at du hadde mer tid til å ha dialog med studentene dine? Synes du PowerPoint er noe du trygt kan hjemme deg bak, og er det noe du føler deg naken uten? Hva ville du gjort hvis du skulle planlagt en forelesning eller et kurs uten å bruke PowerPoint?

Idag skal jeg holde kurs om blended learning i 5 timer som en del av BIs pedagogiske basiskompetanse. Jeg har ikke hatt veldig mange slides tidligere, men nå er det ingen, nå er jeg naken som kursholder. I forkant av samlingen har deltakerne fått tilsendt epost med en introduksjonsvideo, med lenker til nyttige artikler og en Padlet hvor de kunne reflektere over det de har lært, og de har fått videoer med erfaringer fra andre forelesere på BI. Innholdet er derfor tilgjengelig, og jeg håper at de som ikke har brukt ressursene på forhånd vil finne tilbake til de i etterkant.

Idag er det for meg ikke så viktig hva vi kommer gjennom, så lenge deltakerne har fått mulighet til å reflektere over ulike måter å blende et kurs på, at de har en forståelse av hva det er og at de har begynt å tenke på hva de kan gjøre med egne kurs. Jeg har selvfølgelig ting jeg har lyst til å diskutere, men jeg satser på at det kommer opp i diskusjonen vår, og at hvis jeg glemmer noe, så kan jeg alltids sende en epost i etterkant med en “etterlesning”.

Det kommer iallefall til å bli en lærerik dag – det er jeg helt sikker på. Jeg kommer også helt sikkert til å lære noe. Og du lurer kanskje på hva vi skal gjøre i 5 timer? Jeg har planlagt diskusjoner, laget skjema for å planlegge eget kurs, funnet en bra Kahoot på nett og invitert noen gjesteforelesere til å fortelle kort hva de holder på med. Og den nakne læreren, jo, den kommer fra José Antonio Bowen og kan brukes både om blended learning og flipped classroom.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Leave a Reply